Е аз на моя алфонсо свалих катализатора,с една щанга му изкормих карантиите и пак го сложих.Звука се промени,вървежа нз,но като я изрежа на която и да е предавка примерно до 6500 и като превключа на следващата,колата не може да поеме,забива муцуна,тръгва да гасне,изключвам от скорост оборотите падат дори и под 800 и след 2-3 сек. се осъзнае и пак заработи добре.Тва не се получава всеки път като я изрежа,но определено не е само като е студена,нз дали е от ламбдата или бензиновия филтър да сменя,защото имам чувството,че не и достига гориво,май една диагностика ще си каже най-добре
Известие
Collapse
No announcement yet.
Тръба или резонаторно гърне да сложа ?
Collapse
X
-
Аз преди няколко месеца си махнах катализатора, при някакъв който ми сложи някакво гърненце на негово място и пари не искаше, ама ми взе какализатора. Май се прекарах, ама както и да е. Тогава не питах какво ми е сложил от много акъл и сега се чудя РЕЗОНАТОРНО ГЪРНE ли ми е сложил или тръба. По ми мяза на тръба, малко по-широко е от тръбата която си е между гърнетата. Някой да ми подскаже.............?
Alfa Romeo 146, boxer
Comment
-
За 155 - изкупиха катализатора и на двете ни коли, и равносметката е : резонансно гърне + труда + 20 кинта чиста печалба за мене. Всичко това защото ми взеха катализатора. Вървежа се подобри чувствително, грешки в ECU-тата не се записват. Обаче много е важно кой и как ще ти направи монтажа. Успех на всички, на които им предстои тази операция.
Между другото - информация на ухо - от догодина минаването на технически преглед ще е обвързано на 100% със наличието на работещ катализатор (т.е. емисии на вредни газове в нормите на EU) - това разбира се важи за минаването по "редовния" начин на ГТП
Comment
-
Преди няколко дни махнах катализатора и сложих резонаторно гърне. Катализатора беше доста запушен и ефекта от резонаторното гърне сега е , че колата определено се отпуши и върви повече . Е , вярно е ,че и звука се промени , но едното за сметка на другото. Като цени - 59 лв резонаторно гърне с труд (в М-Комплект 33) , и за 50 лв един колега от форума ми изкупи катализатора .Alfa Romeo 155 2.0 TS 16V Super
Comment
-
Първоначално публикувано от didko_boy Покажи съобщениеколеги аз съм с тръба вместо катализатор и 3 (три) резонатора вместо заглушителни гарнета , на всичкото отгоре имам и въздушен филтър конус (и от там се чува яко) НЯМАМ проблеми с ламбда сонда НЯМАМ проблеми с ниски и високи обороти НЯМАМ проблеми с "бъркане на двигателя" !!! карам си така вече 5 месеца повече от 10 000 км ! някои ще пробва ли да ме убеди че махането на катализатора ПРЕЧИ ???На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеТука явно няма,но излез с тоя "тунинг" в странство и е много вероятно да ти друснат една хубава глоба между 700-1200 евро,а след това да те вкарат в сервиз за пълен "сервиз"-още толкова и ще бъдеш убеден напълно.Да не казвам,че закона в Европа не допуска махането на катализатора и щом го има от завода производител,следователно трябва да е там.Мечката се е разиграла при комшиите и скоро ще дойде и у нас.Мисълта ми е:има ли катализатор,не го махайте за жълти стотинки,защото после ще плащате много повече.Мода е сега,когато я закараш на майстор,първото е да ти изтърбушат катализатора,за да приберат питата.Много скоро ще започнеме пак да ги слагаме масово и колкото и да хитрееме , това ни чака.Иначе,до като дойде това време,по-добре е резонансното гърне.Знам,че никой не убедих,ама да не кажете,че не съм ви предупредил146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим
Comment
-
Първоначално публикувано от didko_boy Покажи съобщениеколеги аз съм с тръба вместо катализатор и 3 (три) резонатора вместо заглушителни гарнета , на всичкото отгоре имам и въздушен филтър конус (и от там се чува яко) НЯМАМ проблеми с ламбда сонда НЯМАМ проблеми с ниски и високи обороти НЯМАМ проблеми с "бъркане на двигателя" !!! карам си така вече 5 месеца повече от 10 000 км ! някои ще пробва ли да ме убеди че махането на катализатора ПРЕЧИ ???Alfa Romeo 156 1.9 JTDm sportwagon
Comment
-
Първоначално публикувано от ngbauns Покажи съобщениекак ште си с три резонатора аз сам с един и ватре не се седи а пак ти с три.НЕ ГО ВЯРВАМ!А по вапроса дали барка работата на ламба сондата това са пални глупости и аз сашто нямам проблеми след като ми го сложиха.а отделен вапрос кои ти го слага што маистори много.145 QV ex.
146 Boxer TOTAL ex.
147 T.S. Sele top
Lancia Dedra 2000 16
Comment
-
Първоначално публикувано от zdravio Покажи съобщениеИма го този вариант, но резонатора заглушава и завихря газовете, не прави автомобила по-шумен, НАПРОТИВ!Alfa Romeo 156 1.9 JTDm sportwagon
Comment
-
Може ли един прост въпрос -
защо махате катализаторите? Защо се чудите с какво да ги заместите? Кога се налага смяна? Защо изобщо се купуват стари катализатори - за работещи сигурно става въпрос?
Отговорете, моля, с по едно изречение, не искам да обременявам никого.sigpic
Alfa 145 1.6 - едно червено бонбонче!
Fiat Ritmo 1984 - непретенциозен
Fiat 125 1977 - а бяхме млади!
Comment
Comment